Bereiding

Waar wij niet zoveel hebben met vis uit een blikje, er misschien zelfs een beetje op neerkijken, heeft een smeuïg stukje bliksardine op toast in de mediterrane landen een culinaire status.

  1. Maak de blikjes sardines open en giet een klein beetje olie af. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Snijd de groene peper eventueel in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de groene peper en snijd hem in ringen. Spoel de kappertjes af. Was de rozemarijn, schud hem droog en verdeel in vieren. Was de citroen en wrijf hem droog. Rasp met de zesteur de schil van de citroen.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Verdeel de knoflook, de peperkorrels, de groene peper, de kappertjes, de rozemarijn en de citroenzeste over de blikjes. Zorg dat alle ingrediënten een beetje onder de olie staan. Zet de blikjes ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp