Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Sardines op toast

Sardines op toast

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Doe de rozijnen in een kleine kom, schenk de azijn erbij en laat ca. 10 minuten wellen. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin zijn. Schep op een bord en zet apart.

  2. Verhit de olie in de koekenpan, zet het vuur lager en fruit de sjalot en de knoflook ca. 5 minuten tot de sjalot zacht en glazig is. Voeg de rozijnen met de azijn, de pijnboompitten, de sardines en de kappertjes toe. Meng alles voorzichtig door elkaar, maar zorg dat de vis niet uit elkaar valt. Verwarm het geheel ca. 5 minuten.

  3. Rooster intussen het brood. Roer de peterselie door het mengsel in de pan en verdeel over de toasts. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer direct.

Per portie: 578 kcal | 43 g koolhydraten | 31 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Robert Billington Styling: Rachel Vere Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!