Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Scholfilet met wittewijnsaus

Scholfilet met wittewijnsaus

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Was de tijm en schud hem goed droog. Verhit 1 el olie in een pan en fruit er de sjalotten ca. 4 minuten in. Voeg de tijm en de witte wijn toe. Laat het geheel inkoken tot de helft.

  2. 2 Voeg de slagroom toe aan de wijn. Snijd ca. 1 cm van de uiteinden van de asperges af. Stoom de asperges in een stoommandje of stoomoven in ca. 8 minuten beetgaar. Zeef de saus en giet hem terug in de pan. Verwarm de saus opnieuw en neem hem van het vuur. Voeg 100 g koude boter in stukjes toe en maak de saus glad met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  3. 3 Bestrooi de scholfilets met zout en peper. Verhit 1 el olie en 1 el boter in een koekenpan en bak de scholfilets ca. 3 minuten aan beide zijden. Serveer de gebakken vis met de gestoomde asperges en de wittewijnsaus.

Per portie: 575 kcal | 3 g koolhydraten | 32 g eiwit | 38 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)