
Scholfilet met wittewijnsaus
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1 Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Was de tijm en schud hem goed droog. Verhit 1 el olie in een pan en fruit er de sjalotten ca. 4 minuten in. Voeg de tijm en de witte wijn toe. Laat het geheel inkoken tot de helft.
2 Voeg de slagroom toe aan de wijn. Snijd ca. 1 cm van de uiteinden van de asperges af. Stoom de asperges in een stoommandje of stoomoven in ca. 8 minuten beetgaar. Zeef de saus en giet hem terug in de pan. Verwarm de saus opnieuw en neem hem van het vuur. Voeg 100 g koude boter in stukjes toe en maak de saus glad met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper.
3 Bestrooi de scholfilets met zout en peper. Verhit 1 el olie en 1 el boter in een koekenpan en bak de scholfilets ca. 3 minuten aan beide zijden. Serveer de gebakken vis met de gestoomde asperges en de wittewijnsaus.