Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Schotse kwarteleitjes met krab en mosterdmayo

Schotse kwarteleitjes met krab en mosterdmayo

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de mosterdmayo

Bereiding

  1. Klop voor de mosterdmayo de eidooiers, de mosterd, de knoflook, het citroensap en een snufje grof zeezout in een kleine keukenmachine of kom in ca. 1 minuut tot een schuimend geheel. Schenk de olijfolie eerst druppelsgewijs en dan geleidelijk al kloppend bij het mengsel. Blijf kloppen tot een romige mayonaise. Is de mayonaise te dik, blijf dan kloppen en de olijfolie verder toevoegen. Of klop er 1-2 el warm water doorheen.

  2. Kook de kwarteleieren ca. 3 minuten in een pan met licht kokend water met wat zout. Neem uit de pan en leg direct in een kom met ijswater. Pel de eieren voorzichtig – tik daarvoor wat barstjes in de schil en pel de eieren onder koud stromend water. Houd apart.

  3. Meng het krabvlees, de dragon, de dille, de eidooier en de broodkruimels met zout en peper. Meng tot een egale massa. Leg 1 el krabmengsel in je handpalm en druk tot een platte schijf. Leg steeds 1 kwartelei in het midden en vorm het krabmengsel rondom het ei. Druk voorzichtig aan en zorg dat er geen scheurtjes in zitten. Laat 1 uur rusten op een bord.

  4. Meng het krabvlees, de dragon, de dille, de eidooier en de broodkruimels met zout en peper. Meng tot een egale massa. Leg 1 el krabmengsel in je handpalm en druk tot een platte schijf. Leg steeds 1 kwartelei in het midden en vorm het krabmengsel rondom het ei. Druk voorzichtig aan en zorg dat er geen scheurtjes in zitten. Laat 1 uur rusten op een bord.

  5. Verhit de olie in een grote pan met zware bodem tot 175°C. Vul hem niet voor meer dan 1/3. Test of de olie heet genoeg is door een blokje brood te frituren – dat moet er na ca. 35 seconden bruin en knapperig uitkomen. Laat de eieren met behulp van een schuimspaan voorzichtig in de olie glijden, eventueel in porties. Frituur in 2-3 minuten goudbruin. Neem met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met zeezout en de mosterdmayo.

Per portie: 497 kcal | 21 g koolhydraten | 15 g eiwit | 39 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur & Foodstyling: Chloe Ride  Foto’s: Lucy Richards  Styling: Iris Bromet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)