
Shakshuka met groene kool, gekonfijte citroen en harissa
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Deze shakshuka is net even anders dan je gewend bent, maar minstens net zo lekker - of misschien wel lekkerder. De frisse citroensmaak geeft dit gerecht net dat beetje extra.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de bladeren van de groene kool los en was ze in ruim koud water. Snijd de dikke nerf uit de bladeren en snijd de bladeren in brede repen. Blancheer de repen kool 3-4 minuten in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
Pel de uien en snipper ze grof. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Hak de gekonfijte citroenen fijn.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige, ruime pan en fruit de ui ca. 4 minuten erin. Voeg de knoflook, de cherrytomaten en de specerijen toe en fruit nog ca. 1 minuut. Blus af met de passata en de bouillon. Roer de harissa en de gekonfijte citroen erdoorheen. Breng rustig aan de kook en laat kort stoven.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Roer de geblancheerde koolbladeren door de saus en verwarm ze enkele minuten. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Breek de eieren apart in kleine kommetjes. Maak in de saus 4 kuiltjes en giet daar voorzichtig de eieren in. Zet het geheel ca. 10-15 minuten in de oven, tot de eieren gaar zijn, afhankelijk of je een zachte dooier wil of niet.









