
Siciliaanse makreel met bloemkoolpuree
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng in een pan 500 ml water met 100 ml melk en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de aardappel en de bloemkool toe en kook ca. 8 minuten tot beide heel zacht zijn. Giet het geheel af maar vang het kookvocht op. Doe de bloemkool en aardappel terug in de pan met de overige melk, zout, peper en flink wat nootmuskaat. Pureer het mengsel zeer fijn met een staafmixer. Voeg eventueel voor een zachte consistentie wat van het kookvocht toe.
Bak de ui in 2 tl olijfolie glazig in een bakpan. Voeg wanneer de ui bruin begint te worden de pijnboompitten en de rozijnen toe en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de balsamico, de honing en 2 el water toe en kook op laag vuur een beetje in.
Verwarm de oven voor op de grillstand. Bestrijk de makreelfilets aan beide zijden met de overige olijfolie en gril ze met de huidkant naar boven 2-3 minuten onder de hete grill tot de huid krokant is en de vis gaar is.
Meng 1 el fijngehakte dille door het uienmengsel. Verwarm de bloemkoolpuree eventueel opnieuw. Verdeel de puree over borden, leg de makreelfilets erop en maak af met het uienmengsel. Bestrooi met nog wat dille