Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Sinaasappel-amandeltaart met oranjebloesem

Sinaasappel-amandeltaart met oranjebloesem

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Benodigdheden

Janneke: "Taarten op basis van gekookte en gepureerde sinaasappel en amandelen kom je veel tegen in mediterrane landen. Ik ben er dol op; ze zijn altijd zo lekker smeuïg en sinaasappel is natuurlijk gewoon een geweldige smaakmaker. De oranjebloesem in dit recept is bedoeld om dat sinaasappelige aroma nog wat te versterken. Wees er zuinig mee, want zodra het gaat overheersen is de charme ervan weg. Als je er sowieso niet van houdt, of als je het niet in huis hebt, kun je het ook weglaten. Zoals je ziet gaat er trouwens helemaal geen vet in deze taart, behalve dan het vet uit de amandelen. Hoe hartgezond wil je het hebben?"

Bereiding

  1. Leg de sinaasappel in een pan en zet onder water. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de sinaasappel 2 uur tot hij boterzacht is. Haal de sinaasappel uit het water en laat afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor tot 180 graden.

  3. Snijd de sinaasappel in kwarten en verwijder zorgvuldig eventuele pitjes. Doe de stukken sinaasappel, met schil en al, in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, zout, de amandelen en het oranjebloesemwater toe en pureer glad.

  4. Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze in 2 à 3 minuten tot een dikke lichtgele vla.

  5. Voeg het sinaasappel-amandelmengsel toe aan de geklopte eieren en mix tot een homogeen beslag.

  6. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 40 à 45 minuten gaar. Steek om dit te controleren een satéprikker in het midden van de taart: als hij er schoon uit komt, is de taart gaar.

  7. Haal de taart uit de oven en laat hem in de vorm volledig afkoelen.

Receptuur: Janneke Vreugdenhil, Fotografie: Sven Benjamins, Styling: Ingrid van Kuringen, Foodstyling: Julie Teeken

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Eten als medicijn – Hart

€ 27,50
Eten als medicijn hart