Sinaasappel-amandeltaart met oranjebloesem
Eenvoudig
ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Leg de sinaasappel in een pan en zet onder water. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de sinaasappel 2 uur tot hij boterzacht is. Haal de sinaasappel uit het water en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Snijd de sinaasappel in kwarten en verwijder zorgvuldig eventuele pitjes. Doe de stukken sinaasappel, met schil en al, in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, zout, de amandelen en het oranjebloesemwater toe en pureer glad.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze in 2 à 3 minuten tot een dikke lichtgele vla.
Voeg het sinaasappel-amandelmengsel toe aan de geklopte eieren en mix tot een homogeen beslag.
Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 40 à 45 minuten gaar. Steek om dit te controleren een satéprikker in het midden van de taart: als hij er schoon uit komt, is de taart gaar.
Haal de taart uit de oven en laat hem in de vorm volledig afkoelen.