Bereiding

Door de yoghurt, als frisse limonade of bij fruit. Met een zelfgemaakte siroop heb je een multi-inzetbare smaakmaker in huis. Ook leuk als cadeautje! Deze siroop is 6 tot 9 maanden houdbaar.

  1. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp er de schil fijn af. Pers het sap uit de citroen. Breng in een pan 300 ml water met de suiker, het citroensap en de citroenschil aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat de siroop een nacht in de koelkast trekken.
  2. Zeef de siroop door een fijne zeef. Breng de siroop nogmaals aan de kook en schenk hem in een schone glazen fles of pot. Sluit de fles of pot goed af. Gebruik de siroop om limonade van te maken, om fruit in te pocheren of om er cocktails mee te zoeten.

*Zo maak je een fles of pot steriel Maak alle onderdelen van de fles of pot los en kook ze ca. 5 minuten in ruim kokend water met wat soda. Neem de onderdelen met een tang uit het water en spoel ze met koud water af. Laat drogen op een schone theedoek.
Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie