Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Siroop

Siroop

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp er de schil fijn af. Pers het sap uit de citroen. Breng in een pan 300 ml water met de suiker, het citroensap en de citroenschil aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat de siroop een nacht in de koelkast trekken.

  2. Zeef de siroop door een fijne zeef. Breng de siroop nogmaals aan de kook en schenk hem in een schone glazen fles of pot. Sluit de fles of pot goed af. Gebruik de siroop om limonade van te maken, om fruit in te pocheren of om er cocktails mee te zoeten.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)