Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Sissende crêpes met garnalen

Sissende crêpes met garnalen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor het beslag

Voor de vulling

Voor de garnering

Bereiding

  1. Maak het beslag voor de crêpes. Roer het rijstmeel met het kurkumapoeder, de kokosmelk, het water, de lente-ui, het zout en de fijne kristalsuiker in een kom tot een glad beslag zonder klontjes dat de consistentie van room heeft.

  2. Verhit voor de vulling 1 theelepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een paar ringen sjalot goudbruin. Bestrooi de gamba’s met zout en peper en bak er een paar 1 minuut in de pan.

  3. Schep een dun laagje beslag in de pan en wentel de pan zodat de bodem volledig is bedekt. Voeg een handvol taugé en bieslook toe en laat 2 minuten met het deksel op de pan garen zodat de stoom in de pan blijft. Haal het deksel van de pan en bak nog 1 minuut, tot de crêpe krokant en goudbruin is. Vouw de crêpe dubbel, serveer of zet apart. Herhaal dit proces met de rest van de sjalot, van het beslag en de andere ingrediënten. Serveer de crêpes met de slablaadjes, de lente-uitjes, Aziatische kruiden en de vissaus.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Vietnamees

€ 27,50
Vietnamees