Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
‘Sizzling’ lente-uiknoflooknoedels

‘Sizzling’ lente-uiknoflooknoedels

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de noedels in een pan kokend, gezouten water tot ze net zacht zijn. Laat ze goed uitlekken.

  2. Verwarm de olie in een wok of koekenpan met hoge randen op middelhoog vuur en bak de lente-uitjes 5-6 minuten tot ze donkergroen zijn en krokant beginnen te worden. Voeg de chilivlokken, het sesamzaad, de knoflook en de gember toe en bak nog ca. 2 minuten. Roer de sojasaus en de suiker erdoorheen.

  3. Voeg de noedels toe aan de pan en schud met de pan tot ze bedekt zijn met de saus. Serveer als een bijgerecht bij gestoomde vis, of voeg
    varkensgehakt tegelijk met de knoflook en gember toe aan de noedels en bak tot het gehakt krokant is om het gerecht als hoofdgerecht te eten.

Per portie: 491 kcal | 46 g koolhydraten | 10 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Mowie Kay Styling: Faye Wears Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)