Slapakketjes met vis en citroenboter
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de slabladeren ca. 1 minuut. Schep ze uit de pan en leg ze in een kom met koud water. Haal de bladeren uit het water en laat uitlekken.
Leg twee bladeren naast elkaar op je werkblad. Leg een ander blad er in het midden overheen. Leg de vis in het midden op de bladeren. Bestrooi de vis met zout en peper. Vouw de bladeren dicht (de vis moet helemaal omwikkeld zijn) en zet eventueel vast met een cocktailprikker.
Verhit 2 el boter in een koekenpan op laag vuur. Leg de vispakketjes in de pan en bak ca. 3 minuten aan beiden zijden of tot de vis stevig aanvoelt. Haal de pan van het vuur, zet er een deksel op en laat de vis rusten in de pan.
Bak de sjalot in de overige boter in een andere koekenpan. Voeg de geraspte schil van de sinaasappel, de citroen en de limoen, 2 el sinaasappelsap, het citroensap en het limoensap toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de vispakketjes met de citroenboter.