
Smokey black bean burger
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Mix de ingrediënten voor de guacamole in een keukenmachine tot een mooie gladde guacamole. Schep het in een schaaltje en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Bestrijk de plakken zoete aardappel met 1 el olijfolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappel in ca. 30 minuten zacht en gaar in de oven. Keer halverwege. Laat volledig afkoelen.
Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak er de rode ui glazig in. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut verder.
Doe de geroosterde zoete aardappel, de gebakken ui en knoflook, de zwarte bonen, de sesamzaadjes, de havervlokken, de tomatenpuree, de specerijen en wat zout en peper in een mengkom
en kneed er met je handen een samenhangend mengsel van. Het mag een beetje grof blijven van structuur. Vorm 4 mooie burgers van het mengsel en laat ze ca. 15 minuten rusten in de koelkast.Verhit in een hoge stevige pan de frituurolie tot 180°C. Frituur er de cavolo nero een paar minuten in totdat hij knapperig is, neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak er de burgers in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin. Schep wat guacamole op de onderste broodjeshelften. Beleg met de burger, schep er nog meer guacamole bovenop en garneer met de crunchy cavolo nero. Dek af met de bovenste broodjes helften.