Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Geroosterde paprikGeroosterde paprika met pestodressinga met pestodressing

Smoky nieuwe aardappels

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de aardappels in een grote pan gezouten water en breng aan de kook. Kook 5-8 minuten zachtjes tot de aardappels net gaar zijn en giet af. Doe de aardappels terug in de pan.

  2. Doe het paprikapoeder, de boter, de knoflook en een flinke snuf zout bij de nog hete aardappels en serveer. Je kunt, voor een extra rokerige smaak, de aardappels ook op een groot stuk aluminiumfolie of in een vuurbestendige pan doen. Vouw de randen van de folie omhoog om er een pakketje van te maken dat aan de bovenzijde open is en leg het op de indirecte hitte van de barbecue, zodat de aardappels sissen in de boter. Als je een barbecue met deksel hebt, doe dat dan erop en bak 15-20 minuten tot de aardappels goudbruin worden. Dit voegt een rokerige smaak toe – maar maak je geen zorgen, de aardappels worden niet te gaar. Serveer direct uit het aluminiumpakketje of de pan.

Per portie: 177 kcal | 27 g koolhydraten | 4 g eiwit | 5 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery Foto’s: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)