Bereiding

Willem: “Hoewel in Nederland gember meestal in zoete gerechten wordt toegepast (peperkoek, pepernoten,  speculaas etc.) moet ik bekennen dat gember sterk mijn voorkeur heeft in hartige gerechten zoals bijvoorbeeld een curry of een marinade voor vlees.”

  1. Pel en snipper de ui. Schil de gember en rasp of hak hem fijn. Snijd de varkensschnitzels in dunne reepjes. Snijd de rode pepers in dunne ringetjes. Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak er de reepjes varkensvlees op hoog vuur ca. 4 minuten in. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Fruit de ui, de peper, de gember, de koriander en de currypasta ca. 3 minuten. Voeg het vlees en de kokosmelk toe en laat het geheel op laag vuur ca. 15 minuten sudderen.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met wat zout. Voeg de courgetteplakjes toe aan de curry en laat nog ca. 2 minuten koken. Breng op smaak met de vissaus en het  limoensap.
  4. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pluk de korianderblaadjes van de takjes. Serveer de curry met de rijst en garneer met de bosuitjes en de korianderblaadjes

Per portie: ca. 772 kcal
28 g eiwit | 30 g vet | 97 g koolhydraten