Bereiding

1. Breng de aardappels in water aan de kook en kook ca. 20 minuten. Spoel onder koud stromend water en giet af. Pel de schil van de aardappels en stamp de aardappels tot puree. Breng op smaak met zout en peper.

2. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de spinazie in een vergiet en schenk er kokend water overheen zodat hij slinkt. Laat afkoelen, knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie en hak hem fijn.

3. Verwarm de crème fraîche en de mosterd op laag vuur in een pan. Roer de spinazie erdoorheen. Roer er vervolgens de doperwten en ten slotte de schelvisfilet doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een kleine ovenschaal en verdeel de aardappelpuree eroverheen. Verdeel er wat boter in klontjes overheen. Bak in 15-20 minuten goudbruin in de oven. Zet eventueel kort onder de grill voor meer kleur.

Per portie: ca. 457 kcal
28 g eiwit | 23 g vet | 31 g koolhydraten

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Tony Briscoe Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Nathalie Thomson