Bereiding

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem een beetje afkoelen. Hak de amandelen fijn en rooster ze in een droge pan. Neem ze eruit en laat afkoelen.

2 Maak de snijbiet schoon. Snijd de stelen van 12 grote bladeren. Blancheer de bladeren ca. ½ minuut in kokend water met wat zout. Laat ze schrikken onder koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de stelen en de rest van de snijbiet in reepjes.

3 Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de tomaten en halveer ze in de lengte.

4  Roer de kaas glad met 5-6 el water. Roer de rijst en de amandelen, op 1 el amandelen na, erdoorheen. Leg op elk blad van de snijbiet 1 el rijstmengsel, klap de zijkanten van het blad eroverheen en rol de bladeren op tot rolletjes. Steek ze met prikkers vast.

5 Bak de rolletjes in 1-2 el olie rondom aan, neem ze uit de pan. Verhit 2 el olie in het braadvet. Fruit hierin de snijbietstelen, de sjalotten, de knoflook en de tomaten. Voeg 125 ml water en het bouillonblokje toe. Leg de rolletjes op de tomaten. Breng aan de kook en laat afgedekt ca. 5 minuten smoren. Breng de tomaten op smaak met zout, peper en 1 tl suiker.

6 Verhit de boter en roer hierin de rest van de snijbiet kort om. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met de tomaten en de rolletjes en bestrooi met de gehakte amandelen.

X