
Spaghetti alla chitarra met saus van krab, venkel en kerstomaten
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de krabpoten 5 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze in ijswater of spoel ze af onder de koude kraan. Bewaar het water waar je de krabpoten in gekookt hebt.
Breek de scharen open met behulp van een speciale tang of een hamer. Haal het vlees eruit. Dit is een secuur werkje, je wilt niet dat er stukjes schaal in het krabvlees achterblijven. Doe al het krabvlees in een kom en zet in de koelkast.
Verwarm de olijfolie in een wijde pan en bak de knoflook met de peterseliesteeltjes zachtjes goudbruin. Doe de verkruimelde chilipepers erbij. Voeg ook de venkel toe en bak op laag vuur tot deze net zacht is. Verwijder de peterseliesteeltjes.
Blus af met de witte wijn. Doe de kerstomaten erbij. Breng even aan de kook, doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat ongeveer 10 minuten sudderen, tot de tomaten zacht zijn en er een natte saus is ontstaan. Doe het krabvlees erbij. Proef en breng op smaak.
Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook hem 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven.
Haal de pasta met een tang uit het water en roer hem door de saus. Voeg eventueel nog een pollepel kookwater toe. Roer de peterselie erdoor en dien op.
Toscanini
€ 35,00