Spaghetti & meatballs
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de sjalotten en 2 teentjes knoflook. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem in ringen. Was de oregano, schud hem droog en hak grof. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de sjalot, de knoflook en de peper ca. 5 minuten in. Blus af met de witte wijn en de gepelde tomaten. Breng op smaak met zout en peper en kook ca. 20 minuten op laag vuur. Voeg na 10 minuten de grof gehakte oregano toe.
Week het witbrood ca. 5 minuten in de melk. Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Was de peterselie, schud hem goed droog en hak de blaadjes fijn. Neem het brood uit de melk en knijp er de melk een beetje uit.
Kneed van het gehakt, het brood, de peterselie, de knoflook en 50 g parmezaan een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper. Rol kleine balletjes van het gehakt en wentel ze in de bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak er de gehaktballetjes in ca. 6 minuten rondom goudbruin in. Schep de balletjes in een ovenschaal en bak het geheel ca. 15 minuten in de oven.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Rasp de parmezaan. Giet de pasta af en vang ca. 100 ml van het kookvocht op. Voeg de spaghetti met het kookvocht en de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en verwarm het geheel nog ca. 3 minuten op laag vuur. Serveer de spaghetti met de overige geraspte parmezaan.