Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Sperziebonen met knoflook-sesamdressing

Sperziebonen met knoflook-sesamdressing

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de ongepelde knoflookteentjes in een kleine pan en giet er olijfolie bij tot ze onderstaan. Konfijt de knoflook op laag vuur ca. 15 minuten tot je er met een mesje makkelijk inprikt. Neem
    de knoflook uit de olie en laat afkoelen.

  2. Pel de knoflook. Doe de zachte teentjes met de tahin, de yoghurt en het citroensap in een kleine keukenmachine en pureer het geheel glad. Voeg eventueel wat water toe om het geheel dunner te maken.

  3. Blancheer de boontjes ca. 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet de boontjes af en meng ze met 1 tl sesamolie, 1 tl sesamzaad en wat zout en peper.

  4. Verdeel de bonen over een schaal en bedruip met de dressing. Bestrooi met nog wat sesamzaad.

Per portie: 200 kcal | 6 g koolhydraten | 7 g eiwit | 15 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Sam Stowell Receptuur: Anna Glover Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)