Spicy inktvis met Japanse BBQ-saus
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 2 el koolzaadolie op middelhoog vuur. Voeg de chilivlokken toe, bak ze ca. 1 minuut, maar zorg dat ze niet bruin worden. Voeg de overige olie toe en verwarm nog ca. 2 minuten. Schenk uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop voor de BBQ-saus alle ingrediënten in een kom door elkaar. Maak de tentakels van de inktvisjes los van het lichaam en snijd de harde membranen uit. Leg de witte lichamen van de inktvis plat op een snijplank. Steek een plat mes of paletmes in de holtes van de inktvisjes zodat je straks alleen de bovenkant insnijdt. Snijd met een scherp mes dunne ringen in het inktvisvlees, maar snijd niet helemaal door (het paletmes zal dat voorkomen). Verhit een pan met antiaanbaklaag tot zeer heet.
Wrijf de inktvislichamen en de tentakels in met de afgekoelde chiliolie. Bestrooi met zout en peper. Bak ca. 1 minuut per zijde. Leg de inktvis op een grote schaal, bedruppel met de BBQ-saus en serveer met knapperig brood.