Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spicy kaasfondue met harissa in fonduepan

Spicy kaasfondue met harissa

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Wil je eens wat anders dan de standaard kaasfondue? Voeg wat harissa toe aan het kaasmengsel voor een spicy variant.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Wil je eens wat anders dan de standaard kaasfondue? Voeg wat harissa toe aan het kaasmengsel voor een spicy variant.
Tip voor dip
Wat eet je bij kaasfondue? Bekijk hier de lekkerste dips op een rij.

Bereiding

  1. Pel de knoflook en wrijf de binnenkant van een middelgrote pan in met het teentje. Knijp het sap uit de citroen en breng het citroensap samen met de wijn aan de kook in de pan.

  2. Rasp de kazen of snijd ze in kleine blokjes. Doe de kaas in een ruime kom en strooi de maizena eroverheen. Schud goed om, zodat de maizena verdeeld is over de kaas.

  3. Voeg de kaas al roerend toe aan de wijn. Blijf goed verwarmen tot de kaas helemaal gesmolten is tot een gladde saus. Breng op smaak met de harissa, zwarte peper en nootmuskaat.

Per portie: 449 kcal | 5 g koolhydraten | 25 g eiwit | 33 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Jasper Bosman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!