Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Spicy red salade

Spicy red salade

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Voor de dressing

Bereiding

  1. Doe voor de dressing de chorizo met de zonnebloemolie in een pan en verwarm op laag vuur tot het rustig borrelt. Laat ca. 10 minuten borrelen maar zorg dat de worst niet te donker kleurt; dan wordt de olie bitter. Neem van het vuur en laat ca. 30 minuten staan. Giet het mengsel door een zeef en vang de olie daarbij op. Laat de olie afkoelen. De chorizo heeft nu zijn smaak en vet aan de olie afgegeven en is zelf meestal niet meer lekker, maar de olie die je hebt gemaakt is onweerstaanbaar.

  2. Snijd het vel van de kerstomaatjes kruislings in. Dompel de tomaatjes 20 seconden onder in kokend water. Schep ze direct in ijswater en pel de schil eraf. Droog de tomaatjes op keukenpapier. Rooster de tomaatjes in een gloeiend hete grillpan een paar minuten tot ze openbarsten en wat gekaramelliseerd zijn.

  3. Doe de tomaatjes in een kom en druk ze kapot met een vork. Roer de sherry-azijn, het gerookte paprikapoeder en de sjalot erdoorheen. Klop er de chorizo-olie doorheen tot een gebonden vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Leg de plakken tomaat en feta op een schaal. Verdeel de kapperappels en de ui erover. Bedruip de salade royaal met de dressing. Maak af met wat takjes dille.

Per portie: 298 kcal | 5 g koolhydraten | 8 g eiwit | 27 g vet

foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)