
Spinazie-artisjokdip
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Misschien niet de eerste dip waar je aan denkt, maar juist daarom is het zo leuk om deze op tafel te zetten. Vooral die heerlijke laag kaas bovenop maakt hem helemaal compleet.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de spinazie in een groot vergiet en schenk heet water erover om hem te laten slinken. Druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk water eruit. Laat even afkoelen en hak grof.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Klop in een grote kom de roomkaas, de zure room en de mayonaise door elkaar.
Voeg wat zout en flink wat peper toe. Roer de spinazie, de artisjok en de helft van de mozzarella erdoorheen.
Doe het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de mozzarella en bak ca. 25 minuten in de oven.
Laat ca. 10 minuten staan voor je de dip serveert met crudités en tortillachips om te dippen.











