Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spinazie-artisjokdip met een laag kaas erover

Spinazie-artisjokdip

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Misschien niet de eerste dip waar je aan denkt, maar juist daarom is het zo leuk om deze op tafel te zetten. Vooral die heerlijke laag kaas bovenop maakt hem helemaal compleet.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Misschien niet de eerste dip waar je aan denkt, maar juist daarom is het zo leuk om deze op tafel te zetten. Vooral die heerlijke laag kaas bovenop maakt hem helemaal compleet.
Serveertip
Met zelfgemaakte dips is je borrelplank pas écht compleet!

Bereiding

  1. Doe de spinazie in een groot vergiet en schenk heet water erover om hem te laten slinken. Druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk water eruit. Laat even afkoelen en hak grof.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Klop in een grote kom de roomkaas, de zure room en de mayonaise door elkaar.

  3. Voeg wat zout en flink wat peper toe. Roer de spinazie, de artisjok en de helft van de mozzarella erdoorheen.

  4. Doe het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de mozzarella en bak ca. 25 minuten in de oven.

  5. Laat ca. 10 minuten staan voor je de dip serveert met crudités en tortillachips om te dippen.

Per portie: 391 kcal | 4 g koolhydraten | 12 g eiwit | 36 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz en Anna Glover Fotografie: Jamie Orlando-Smith Styling: Davina Perkins Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!