Bereiding

1. Kneed de bloem met de eieren, de eidooiers, 1 el olijfolie en een snufje zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het ca. 1 uur in de koelkast.

2. Pluk de spinazie en was hem in koud water. Blancheer de spinazie kort in kokend water en spoel hem koud. Druk de spinazie goed uit in een zeef, zodat er zoveel mogelijk vocht uit is. Hak de spinazie fijn, meng hem met de ricotta en breng op smaak met zout en peper.

3. Rol het deeg met een pastamachine uit tot 4 dunne lappen. De op één na dunste stand van de pastamachine is het meest geschikt voor ravioli. Maak op 2 pastalappen kleine hoopjes van de vulling met tussenruimten van ca. 4-5 cm. Leg er de andere pastalappen bovenop en druk ze voorzichtig over de vulling op de onderste lap. Zorg dat er geen lucht onder blijft zitten. Bestrijk het deeg eventueel met water als het te droog is en niet blijft plakken. Druk het deeg goed op elkaar en steek met een omgekeerd glas (ca. 5 cm Ø) of een uitsteekvorm de ravioli uit. Laat daarbij een rand van ca. 1 cm om de vulling zitten. Druk de randen tussen 2 vingers stevig op elkaar.

4. Gaar de ravioli 3-4 minuten in kokend water met 1 el olijfolie. Serveer met een saus naar keuze of gewoon wat olijfolie, zout en peper.