Bereiding

  1. Week de shiitakes 15 minuten in heet water
  2. Meng 100 gram spinazie in de blender met het water en pureer alles glad. Meng in een grote kom de bloem met het zout en spinaziesap. Leg het deeg op een werkblad en kneed het circa 5 minuten met je handen tot een gladde deegbal. Verpak het deeg in folie of leg de bal in een kom bedekt met een vochtige theedoek en laat 1 uur rusten.
  3. Meng voor de vulling 2 eetlepels sojasaus met de maizena in een bakje.
  4. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook, gember, chilipepers en shiitakes al omscheppend 1 minuut. Voeg de tofu toe en bak hem 4 minuten al omscheppend mee. Voeg de overige 500 gram spinazie toe en roer net zolang tot hij is geslonken. Voeg dan de rest van de sojasaus en de suiker toe en meng goed. Roer tot slot het maizenamengsel erdoor en roer 2 minuten, tot het mengsel steviger wordt. Doe de vulling in een kom en voeg de sesamolie en lenteui toe. Meng goed.
  5. Meng voor de dip de chiliolie, sojasaus, sesamolie, Chinese zwarte azijn en lente-ui in een kleine kom.

Dit recept is voor ongeveer 45 dumplings.

Vegan party food

Uit het boek:

Vegan party food
€25,99

Uitgeverij: Becht Receptuur: Jason Tjon Affo