Bereiding
De dagen mogen dan donkerder zijn, maar een verwarmend gerecht met noten na een lekkere herfstwandeling in het bos, dat is pure verwennerij. Helemaal als het om spinaziepakketjes met notenkorst gaat. Die zijn zo op!
- Verwarm de oven voor(elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de spinazie, dep hem droog en hak fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng de spinazie met de ui, de knoflook, het ei en het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het spinaziemengsel over 1 helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg over de vulling dicht en druk de randen goed op elkaar. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de roomkaas.
- Hak de noten grof. Strooi de noten en de geraspte kaas over de roomkaas. Bak de pakketjes in 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Foto: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Lifestyle (lifestyle94.com), eigen collectie