Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Leg de plakjes bladerdeeg elkaar overlappend in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ontdooien. Druk de randen op elkaar. Bestrooi met 1 el paneermeel.
  2. Was de spinazie en laat hem zeer goed uitlekken. Hak de spinazie fijn in een keukenmachine en meng er de eieren, de kerrie en 100 g paneermeel doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel over het bladerdeeg en houd daarbij een rand van ca. 2 cm vrij.
  3. Hak de pecannoten grof. Rasp de oude kaas. Strooi de pecannoten en de kaas over het spinazie mengsel en bak de taart ca. 20 minuten in de oven.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, Sissy Boy, eigen collectie