Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Springrolls-met-nuoc-cham

Springrolls met nuoc cham

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper voor de nuoc cham de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn. Snijd de lente-uitjes in zeer fijne ringetjes. Rasp de palmsuiker. Meng de knoflook, de rode peper, de lente-ui, de palmsuiker, de vissaus, het limoensap en de rijstazijn met 150 ml water.

  2. Schrap voor de springrolls de wortel en snijd hem in reepjes. Snijd de courgette in reepjes. Snijd de bieslook in rolletjes van ca. 10 cm. Was de munt en de koriander, schud ze droog, pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes grof.

  3. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de wortel- en courgettereepjes kort in water met wat zout en spoel ze met koud water. Meng de wortel en de courgette met de bieslook, de munt, de koriander en de noedels.

  4. Week de rijstvellen een voor een in warm water. Neem uit het water en laat goed uitlekken. Leg een beetje van het mengsel op het rijstvel en vouw de zijkanten van het vel naar binnen. Rol het rijstvel op tot een mooi rolletje en herhaal de handelingen met de overige rijstvellen. Serveer de springrolls met nuoc cham om te dippen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)