Bereiding

*Gebruik voor deze Franse klassieker verse biefstuk, het liefst van de slager. Laat de biefstuk eerst op kamertemperatuur komen, dan is het smaakvoller en malser. Gebruik voor het snijden een zeer scherp mes.

  1. Verhit een grillpan. Snijd het stokbrood in langwerpige plakken. Pel de knoflook en plet hem. Wrijf de knoflook over de plakken stokbrood en druppel er 1 el olijfolie overheen. Gril de plakken brood ca. 1 minuut aan beide zijden.
  2. Snijd de biefstuk fijn en breng het vlees op smaak met zout en peper. Maak in een serveerring of ronde uitsteekvorm vier porties van het vlees. Pel de uien en snijd ze in zeer dunne ringen. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Meng de uienringen met de kappertjes, het komijnzaad, de peterselie en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de tartaartjes over borden en maak in elk midden een kuiltje. Leg in ieder kuiltje voorzichtig een eidooier. Meng de mayonaise met het currypoeder. Dien de tartaartjes op met de uiensalade en geef het gegrilde brood en de mayonaise erbij.

Foto’s: foodies