Steak tartare - François Geurds
Altijd een succes: steak tartare. Deze keer de versie van topchef François Geurds, klaargemaakt op een Big Green Egg.
Ingrediënten
- 400 g entrecote (dunne lende
- bij voorkeur van MRIJ-rund of Simmentaler) ,zout en peper
- tabasco
- 1 eidooier
- mosterd
- worcestershire sauce
- dunne toastjes
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de Big Green Egg op 250°C. Rooster het vlees op het gietijzeren grillrooster heel kort op de Big Green Egg zodat het net even die flavor meepakt.
- Snijd het rauwe vlees brunoise (niet in de molen fijnhakken!) en meng het vlees naar smaak met wat zout, peper, tabasco, de eidooier, mosterd en worcestershire sauce.
- Serveer de steak tartare op een dun toastje.
Lees hier alles over de Big Green Egg