Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kaasplankje met kaas, toastjes en een pot vijgenchutney die is gesmeerd op een paar toastjes

Sticky vijgenchutney met sinaasappel en kaneel

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Een borrelhapje is de perfecte start van een goed diner. Met dit recept kun je zowel starten als afsluiten. Heerlijk op een toastje en bij kaas.

Lees verder onder de advertentie

Aantal potjes (à 300 g)
2

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Een borrelhapje is de perfecte start van een goed diner. Met dit recept kun je zowel starten als afsluiten. Heerlijk op een toastje en bij kaas.
Serveertip
Deze chutney past perfect bij een heerlijk kaasplankje.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui erin tot hij zacht is. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed.

  2. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer af en toe door. Draai het vuur lager en laat het mengsel 30-35 minuten zachtjes koken, of tot het donkerder en jamachtig is geworden.

  3. Schenk in gesteriliseerde potten en sluit af. Op een koele, droge plaats blijft de chutney tot drie maanden goed. Bewaar geopende potjes in de koelkast.

Per el: 46 kcal | 9 g koolhydraten | 1 g eiwit | 1 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Emma Guscott Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Jessica Ransom

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!