Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Sticky wings met blue-cheese dip

Sticky wings met blue-cheese dip

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de blauwekaasdip

Niet voor niets heet New Orleans, de grootste stad van de staat Louisiana, the Big Easy. In het zuiden van de VS eet je relaxed, eet je veel en met lekker veel drank erbij.

Bereiding

  1. 1. Fruit de ui, de knoflook en het venkelzaad glazig in 1 el olie. Laat kort afkoelen en meng er dan in een kom het paprikapoeder, de azijn, de worcestersaus, het selderijzout, de sriracha, de honing en de sojasaus doorheen. Voeg de kippenvleugels toe en meng ze goed met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 6 uur in de koelkast marineren.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de kippenvleugels met de helft van de marinade over een bakplaat. Bak de kippenvleugels 30 minuten in de oven.

  3. 3. Meng voor de blauwekaasdip de kaas en de karnemelk in een blender tot een glad geheel. Voeg de bieslook en de worcestersaus toe en bewaar afgedekt tot het serveren.

  4. 4. Neem de kippenvleugels uit de oven en voeg de rest van de marinade toe. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en zet de kippenvleugels nog 20 minuten terug in de oven tot ze sticky zijn. Keer de kippenvleugels na 10 minuten.

  5. 5. Serveer de kippenvleugels direct met de blauwekaasdip ernaast.

Per portie: 517 kcal | 20 g koolhydraten | 40 g eiwit | 30 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie