Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
snelle successen

Stokbrood met avocado en gerookte zalm

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bak de stokbroden ca. 10 minuten in de oven. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pel en snipper de knoflook. Prak de avocado met de knoflook in het citroensap en de olijfolie fijn. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Was de radijsjes en snijd ze in vieren. Neem de stokbroden uit de oven en halveer ze, snijd ze open en besmeer ze met de boter. Beleg de stokbroden met de gerookte zalm. Smeer de avocado puree over de gerookte zalm. Knip de tuinkers af en verdeel hem samen met de radijsjes over de broden.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie, Subba

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (12 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!