Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Stoof met chorizo, kikkererwten en boerenkool

Stoof met chorizo, kikkererwten en boerenkool

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Deze stoof is misschien anders dan je gewend bent, maar onwijs lekker. Doordat alles langzaam in de pan wordt gegaard, trekken de smaken goed in en creëer je zo een heerlijke en smaakvolle combinatie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Deze stoof is misschien anders dan je gewend bent, maar onwijs lekker. Doordat alles langzaam in de pan wordt gegaard, trekken de smaken goed in en creëer je zo een heerlijke en smaakvolle combinatie.

Bereiding

  1. Roerbak de chorizo in een pan met 1 el olie 2-3 minuten op middelhoog vuur, tot de olie roodkleurig is en de chorizo krokant. Schep de
    chorizo met een schuimspaan op een klein bordje. Voeg de rest van de olie, de ui en een snufje zout toe. Bak 8-10 minuten, of tot de ui zacht is. Roer de knoflook en het paprikapoeder erdoorheen en bak een paar minuten om de knofl ook zacht te laten worden. Voeg de kikkererwten en de bouillon toe en doe de chorizo terug in de pan. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken.

  2. Proef en breng de bouillon op smaak met zout en peper, roer de boerenkool erdoorheen en kook nog ca. 5 minuten, tot de boerenkool zacht is.

  3. Lepel de stoof in kommen, bestrooi met het citroenrasp en besprenkel eventueel met een beetje citroensap. Serveer met de zure room om erop te lepelen en brood om te dippen.

Per portie: 512 kcal | 24 g koolhydraten | 31 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Pip Spence

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!