Bereiding

 

  1. Week de stokvis een nacht in koud water. Laat de stokvis uitlekken, doe hem in een pan en giet er opnieuw koud water op. Breng het water aan de kook en laat ca. 2 minuten goed doorkoken. Giet de vis opnieuw af en zet hem nogmaals op met vers koud water. Giet de vis af en laat hem afkoelen.
  2. Ontdoe de vis zorgvuldig van graatjes. Was de peterselie en schud hem goed droog. Pel en snipper de ui en de knoflook. Pureer de vis met de ui, de knoflook en de peterselie in een keukenmachine.
  3. Verhit de olie in een bakpan en bak het vismengsel erin. Roer goed over de bodem, om aanbranden te voorkomen. Voeg na ca. 5 minuten de kokosmelk en de crème fraîche toe en laat goed doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat ca. 10 minuten afkoelen. Roer het ei door het vismengsel.
  4. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet de taartvormpjes in en leg in ieder vormpje een plak bladerdeeg. Prik het bladerdeeg in met een vork en bestrooi het bladerdeeg met het paneermeel. Verdeel het vismengsel over de taartvormpjes en bak de taartjes ca. 30 minuten in de oven.

Foto’s: foodies