Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
tagliatelle met pecorino

Tagliatelle met groene asperges en courgette

Dit recept maakte Nienke Vos van Foxilicious.
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Dit is onze nieuwe foodies friend Nienke, ze maakte de tagliatelle met groene asperges en courgette. Volg haar voor meer culi-inspiratie @foxilicious.nl en foxilicious.nl.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Dit is onze nieuwe foodies friend Nienke, ze maakte de tagliatelle met groene asperges en courgette. Volg haar voor meer culi-inspiratie @foxilicious.nl en foxilicious.nl.

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schenk er een scheutje olijfolie overheen zodat het niet aan elkaar gaat plakken en zet de pan apart.

  2. Was de groene asperges. Snijd ca. 3 cm van de onderkant af. Deze stukjes gebruik je niet voor de pasta, maar kun je wel gebruiken om bijvoorbeeld soep mee te maken. Snijd de asperges in stukjes van ca. 5 cm lang. Kook de asperges in ruim kokend water in 5-7 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte van de asperges. Kook de doperwten de laatste ca. 2 minuten mee. Giet het geheel voorzichtig af zodat de topjes van de asperges heel blijven.

  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak de courgette met de knoflook in ca. 10 minuten gaar. Voeg de asperges, de doperwten en de tagliatelle toe. Roer de helft van de geraspte pecorino en 1 el olijfolieĀ  erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met vers basilicum en de rest van de pecorino.

Receptuur en foodstyling: Nienke Vos

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (27 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!