Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
De buitenkeuken: tagliatelle met geroosterde pompoen, kastanje, salie en hazelnoot

Tagliatelle met geroosterde pompoen, kastanje, salie en hazelnoot

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ook nodig

Charlotte & Olle: "We koken voor een grote groep mensen die een hele dag geoogst hebben, dus een enkel partje geroosterde pompoen met ricotta is zéker niet genoeg. Daarom combineren we een mandje kastanjes uit het voedselbos van Wouter van Eck met een bos salie en nog wat ­geroosterde pompoen tot een hartverwarmende pasta. De kastanjes en pompoen roosteren we in het vuur, de salie bakken we bruin en knapperig in hazelnootolie."

Bereiding

  1. Maak een flink vuur en wacht tot je een dikke laag gloeiende kooltjes hebt. Is open vuur onmogelijk? Zet dan een over op 220°C. Leg de hele pompoen in de kolen of op een rooster in de oven en zet een timer op 45 minuten. Draai de pompoen zo nu en dan een kwartslag, zodat hij gelijkmatig gaart.

  2. Maak met een scherp mes een inkeping in de schil van de kastanjes en rooster ze in de kooltjes naast de pompoen. Haal de kastanjes uit het vuur zodra ze zwartgeblakerd zijn en openbarsten door de hitte. Laat even afkoelen.

  3. Breng een pan water met 1 eetlepel zout aan de kook. Gaar de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Giet ondertussen een scheut hazelnootolie in het steelpannetje en doe de salieblaadjes en de knoflookteen met schil erin. Pel de ­kastanjes – haal ook het vlies weg – en hak ze in stukjes; voeg ze bij het pannetje en bak het geheel nog kort op.

  5. Scheur of snijd de pompoen open zodra hij gaar is en verwijder de zaadlijsten en de schil. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1 centimeter.

  6. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht in een bekertje. Doe de pasta terug in de grote pan en schep er het kookvocht en 1 eetlepel hazelnootolie doorheen. Nu kan de pompoen er samen met de rest van de inhoud van het steelpannetje bij. Schep alles goed door elkaar. Serveer de pasta in diepe borden, met een flinke draai peper erover.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

De buitenkeuken

€ 35,99
cover de buitenkeuken