Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Tandooririjst met garnalen en koriander

Tandooririjst met garnalen en koriander

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Was de prei grondig in koud water en laat hem goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Was de tomaten en halveer ze. Hak de koriander grof.

  2. Giet de rijst af en laat hem ca. 5 minuten droogstomen. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak er de spekblokjes, de knoflook en de prei ca. 4 minuten in. Verhit in een andere pan 2 el olie en bak er de tomaten op hoog vuur ca. 5 minuten in.

  3. Voeg de tandoorikruiden toe aan de prei en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en meng het geheel goed. Breng op smaak met zout, peper en eventueel sambal. Roer de garnalen door de rijst. Breng de tomaten op smaak met zout en peper. Serveer met de tandooririjst en de koriander. Geef de sambal er apart bij.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)