
Tartaar van zeebaars met citroenmayonaise
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Meng de mosterd met de eidooiers en het citroensap. Klop de olie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Scheur het stokbrood in stukken en meng het met 1 el olijfolie. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi de geraspte kaas erover. Bak de kaascroutons ca. 12 minuten in de oven.
Schil de komkommer en snijd hem met een dunschiller in dunne repen. Hak de zeebaars fijn en meng 2 el olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de komkommerlinten over borden. Maak in een uitsteekvorm taartjes van de tartaar en leg ze op de komkommer. Schep de citroenmayonaise erop.
Neem de croutons uit de oven en verdeel ze over de borden. Snijd de bieslook in stukken van ca. 2 cm en garneer de tartaar met de bieslook.