Lees verder onder de advertentie
Een huwelijk tussen kaas en peer: Tarte au bleu de Gex et poire
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Laat het roomboterbladerdeeg ca. 15 minuten op kamertemperatuur komen. Bekleed een met bakpapier beklede bakplaat (of vlaaipan) met het bladerdeeg en prik het een paar keer in met een vork. Bak het bladerdeeg ca. 8 minuten in de oven. Neem de bakplaat uit de oven.
Verkruimel de blauwschimmelkaas over de gebakken bladerdeegbodem en bak de taart opnieuw 8 minuten in de oven.
Neem de bakplaat opnieuw uit de oven en leg dunne schijfjes peer op de kaas, strooi er wat zwarte peper overheen en bestrijk de rand van het deeg met het losgeklopte ei. Bak de taart weer 8 minuten in de oven.
Snijd de taart in punten en serveer warm.
Lees verder onder de advertentie