Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tempeh-rijstbowl met crunchy havertopping

Tempeh-rijstbowl met crunchy havertopping

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Haver zit bomvol vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Dit supergraan is zelfs goed te verwerken in hartige gerechten, zoals in deze heerlijke rijstbowl. Probeer zelf maar eens!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Voor de crunchy havertopping

Voor de bowl

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Haver zit bomvol vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Dit supergraan is zelfs goed te verwerken in hartige gerechten, zoals in deze heerlijke rijstbowl. Probeer zelf maar eens!
Lotus:
ā€œRestje over? Heerlijk als lunch de volgende dag!ā€

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Doe voor de crunchy havertopping alle ingrediënten in een kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en kneed met je handen, zodat er wat klontjes ontstaan, die tijdens het bakken extra crispy worden. Bak ca. 10 minuten in de oven, tot het goudkleurig en krokant is. Laat helemaal afkoelen op de bakplaat en doe in een luchtdichte bak. De crunchy haver blijft minimaal een week goed.

  3. Meng terwijl de haver bakt voor de bowl de tempeh met de gochuang, het sesamzaad, 2 tl sojasaus, 1 el olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven, tot de tempeh krokant en gaar is, met een beetje bruine randjes.

  4. Klop intussen de limoenschil, het -sap, de rest van de olie en de sojasaus, de chilipeper, de koriander en de suiker door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en kneed het mengsel door de boerenkool. Laat in ca. 10 minuten zachter worden – de boerenkool moet iets donkerder worden. Voeg de winterpeen en de komkommer toe en schep om.

  5. Verdeel de rijst over kommen en verdeel de avocadopartjes, de tempeh en de boerenkoolsalade erover. Bestrooi royaal met de crunchy havertopping.

Per portie: 842 kcal | 73 g koolhydraten | 32 g eiwit | 43 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lucy Oā€˜Reilly

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!