Tempeh-rijstbowl met crunchy havertopping
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Doe voor de crunchy havertopping alle ingrediënten in een kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en kneed met je handen, zodat er wat klontjes ontstaan, die tijdens het bakken extra crispy worden. Bak ca. 10 minuten in de oven, tot het goudkleurig en krokant is. Laat helemaal afkoelen op de bakplaat en doe in een luchtdichte bak. De crunchy haver blijft minimaal een week goed.
Meng terwijl de haver bakt voor de bowl de tempeh met de gochuang, het sesamzaad, 2 tl sojasaus, 1 el olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven, tot de tempeh krokant en gaar is, met een beetje bruine randjes.
Klop intussen de limoenschil, het -sap, de rest van de olie en de sojasaus, de chilipeper, de koriander en de suiker door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en kneed het mengsel door de boerenkool. Laat in ca. 10 minuten zachter worden – de boerenkool moet iets donkerder worden. Voeg de winterpeen en de komkommer toe en schep om.
Verdeel de rijst over kommen en verdeel de avocadopartjes, de tempeh en de boerenkoolsalade erover. Bestrooi royaal met de crunchy havertopping.