Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Teriyakimakreel met ananas

Teriyakimakreel met ananas

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 3 personen of voorgerecht voor 6 personen; met deze teriyakimakreel kun je alle kanten op!

Bereiding

  1. 1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens het koken het sesamzaad toe.

  2. 2. Meng de taugé in een kom met de ananas, de rode peper, de lente-ui, het limoensap, de sesamolie en de koriander goed door elkaar.

  3. 3. Snijd het vel van de makreel lets en snijd de vis in stukken. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en stoof er ca. 2 minuten de teriyakisaus en de gember op laag vuur in. Voeg de makreel toe en roer voorzichtig door de teriyakisaus. Verwarm 1-2 minuten tot de vis gaar is en helemaal bedekt is met de saus.

  4. 4. Doe de ananassalade, de komkommerreepjes en de rijst in kommen en serveer alles met de teriyakimakreel. Vul de slablaadjes met de verschillende ingrediënten en rol ze op.

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Rob Streeter Receptuur: Sarah Cook Styling:Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover Illustratie: Jitske Wedman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)