Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
grillmasters

Thaise gemarineerde kipsaté

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Grillmasters Seppe Nobels en Peter de Clercq maakten samen een stoer barbecueboek met o.a. deze Thaise gemarineerde kipsaté.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Grillmasters Seppe Nobels en Peter de Clercq maakten samen een stoer barbecueboek met o.a. deze Thaise gemarineerde kipsaté.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in je foodprocessor en mix tot een marinade. Snijd de kip in reepjes en doe die in een mengkom. Voeg de marinade toe en meng goed.

  2. Steek de gemarineerde kipreepjes op de satéstokken. Leg de gember in de kolen en gril de satés 5 minuten op het rooster van je hete barbecue. Serveer de kipsatés onmiddellijk en eet uit het vuistje.

Tip van Peter de Clercq: "Ik werk graag met extra aroma’s in de kolen, zoals de gember in dit recept. Maar evengoed kan je barbecuekruiden, vuurkruiden of bepaalde rookchips gebruiken. Zo geef je op een subtiele manier extra smaak aan je gerechten. Wil je een sterker aroma, sluit dan het deksel van je barbecue."

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Grillmasters

€ 29,99
grillmasters
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!