Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Tijmrisotto met crispy bacon en tomaten

Tijmrisotto met crispy bacon en tomaten

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schrap de wortel en snijd hem in blokjes. Was de courgette en snijd hem in blokjes. Pel en snipper de ui. Breng ca. 1 l water met de bouillon blokjes aan de kook. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.

  2. Fruit de wortel en de ui ca. 3 minuten in de olie. Voeg de rijst toe en bak hem tot hij glazig wordt. Blus de rijst af met zoveel bouillon dat de rijst net onderstaat. Kook de risotto op laag vuur in ca. 18 minuten gaar. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen door de rijst wat nieuwe bouillon toe. Voeg na ca. 15 minuten de courgette en de tijm toe.

  3. Was de cherrytomaten. Bak de plakken bacon in een droge koekenpan knapperig. Voeg de honing toe en glaceer de bacon hiermee. Verwarm de tomaten ca. 4 minuten mee in de pan.

  4. Rasp de parmezaan. Neem de risotto als hij gaar is van het vuur en roer er de boter en de parmezaan doorheen. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Laat de risotto ca. 2 minuten afgedekt rusten.

  5. Verdeel de risotto over diepe borden en verdeel er de bacon en de tomaten over.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)