Tofu ‘yong haai’
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 1 theelepel van de olie in een pan. Fruit hierin de ui met een snuf zout. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg de ketjap toe, roer door. Doe de tomatenblokjes, azijn, gembersiroop en basterdsuiker in de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen met gesloten deksel.
Breng op smaak met zout en peper. Pureer desgewenst met een staafmixer tot een gladde saus. Houd warm op de laagste stand.
Snijd intussen het blok tofu in dunne plakjes over de lengte en halveer die plakjes. Leg ze voorzichtig in de saus, zorg dat ze volledig ondergedompeld zijn. Laat zo’n 5 minuutjes meepruttelen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of wok en bak de champignons in een paar minuten gaar. Laat uitlekken en hevel over in de saus. Voeg ook de lente-ui toe. Serveer de tofu ‘yong haai’ met de witte rijst.