Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lekker zoet, bloemig en fris, deze salade met meloen, munt en vlierbloesemsiroop. Op en top zomers!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediƫnten

Lekker zoet, bloemig en fris, deze salade met meloen, munt en vlierbloesemsiroop. Op en top zomers!
Tip
Laat je niet afschrikken door het feit dat je vlierbloesem voor de dressing nodig hebt. Deze kun je in het voorjaar zelf plukken en de rest van het jaar gedroogd in de winkel kopen. Het is een stuk beter verkrijgbaar dan je misschien wel denkt.

Bereiding

  1. Pureer voor de dressing de azijn, beide oliën, de helft van de muntblaadjes, de mosterd, de suiker en de siroop in een blender. Breng op smaak met zout en peper en pureer kort verder. Roer de room  erdoorheen.

  2. Halveer de kleine tomaten en snijd grotere tomaten in parten. Verdeel alle tomaten over een platte serveerschaal.

  3. Verwijder de pitten en de schil van de meloenen en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de meloen toe aan de serveerschaal met de tomaten. Druppel de dressing eroverheen en garneer met de overige muntblaadjes.

Per portie: 205 kcal | 12 g koolhydraten | 1 g eiwit | 17 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (12 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!