Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tonijn tataki

Tonijn tataki

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Dit jaar delen we elke maand in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Deze maand tonijn tataki.

Tips van de chef
Je kunt voor dit recept ook zalm gebruiken. Snijd dan wel het dunne gedeelte (de wam) van de zalm af. Zorg dat de olie goed heet is en bak niet teveel tegelijk in de pan, dan koelt de vis te snel af.

Bereiding

  1. Wentel de tonijn door de sesamzaadjes. Verhit een koekenpan op hoog vuur en schroei de buitenkant heel kort. Het is belangrijk dat de binnenkant goed rauw blijft.

  2. Doe de tonijn in een goed afgesloten plastic zak, zodat er geen water bij kan. Leg de tonijn ca. 2 minuten in ijswater. Zo stop je het kookproces.

  3. Snijd de rode peper in fijne ringetjes. Snijd de tonijn in dunne plakjes.

  4. Leg de plakjes tonijn dakpansgewijs op een schaal en breng op smaak met snuf Maldonzout en versgemalen zwarte peper. Verdeel de rode peper en de wakame erover en serveer met een schaaltje teriyakisaus erbij.

*Tonijn saku is de Japanse benaming voor een heel strak gesneden, rechthoekig blok tonijn. Deze tonijn wordt vaak voor sushi of sashimi gebruikt, omdat je er perfecte plakken van kunt snijden.

Per portie: 168 kcal | 13 g koolhydraten | 18 g eiwit | 6 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)