
Tonijn tataki
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam, deelde een jaar lang in Foodies haar visrecepten. Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke tonijn tataki. Dit is een Japans gerecht waarbij tonijn kort wordt aangebraden en vanbinnen rauw blijft.
Lees verder onder de advertentie
Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam, deelde een jaar lang in Foodies haar visrecepten. Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke tonijn tataki. Dit is een Japans gerecht waarbij tonijn kort wordt aangebraden en vanbinnen rauw blijft.
Bereiding
Wentel de tonijn door de sesamzaadjes. Verhit een koekenpan op hoog vuur en schroei de buitenkant heel kort. Het is belangrijk dat de binnenkant goed rauw blijft.
Doe de tonijn in een goed afgesloten plastic zak, zodat er geen water bij kan. Leg de tonijn ca. 2 minuten in ijswater. Zo stop je het kookproces.
Snijd de rode peper in fijne ringetjes. Snijd de tonijn in dunne plakjes.
Leg de plakjes tonijn dakpansgewijs op een schaal en breng op smaak met snuf Maldonzout en versgemalen zwarte peper. Verdeel de rode peper en de wakame erover en serveer met een schaaltje teriyakisaus erbij.
- Je kunt voor dit recept ook zalm gebruiken. Snijd dan wel het dunne gedeelte (de wam) van de zalm af.
- Zorg dat de olie goed heet is en bak niet teveel tegelijk in de pan, dan koelt de vis te snel af.