Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Kookvideo: Toscaanse Fagioli all’uccelletto met feta en pesto

Kookvideo: Toscaanse Fagioli all’uccelletto met feta en pesto

In samenwerking met Valle del Sole
  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Anne van annetravelfoodie.com: "Ik zag dit recept voor Fagioli all’uccelletto en ik besloot hem te maken. Vooraf dacht ik even aan ‘witte bonen in tomatensaus’ en dat klinkt niet zo smaakvol. Maar door de knoflook is dit gerecht toch erg smaakvol. En ook de bonen van Valle del Sole zijn erg smaakrijk, ze zijn heel zacht en romig. Ze nemen de smaak van de bonen goed op, maar vallen niet uit elkaar. De versie in Foodies magazine was al vegetarisch, maar ik besloot er mijn eigen twist aan te geven door groene pesto en feta kaas toe te voegen. Op de feta na is dit gerecht helemaal vegan (mits je net als ik vegan pesto gebruikt). Vervang de feta door vegan feta als je veganistisch eet en jij kan dan ook genieten van dit heerlijke Italiaanse gerecht."

Bereiding

  1. 1. Was de witte bonen en week ze 8-12 uur in ruim koud water. Slim om dit dus ‘s ochtends al te doen.

  2. 2. Giet de bonen af en doe ze in een ruime kookpan. Giet er zoveel vers water bij dat de bonen ca. 1 cm onderstaan. Voeg wat zout toe en breng de bonen aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur laag en kook de bonen rustig in 50-60 minuten beetgaar. Giet de bonen af en laat ze uitlekken.

  3. 3. Fruit de knoflook in wat olie, zorg dat de knoflook niet bruin kleurt. Blus af met de tomatenpassata, voeg de snoeptomaatjes toe en breng rustig aan de kook. Voeg de uitgelekte bonen toe en gaar ze in de tomatensaus nog ca. 15 minuten tot ze heerlijk zacht zijn maar nog net niet uit elkaar vallen (voorzichtig roeren!).

  4. 4. Breng de bonen op smaak met versgemalen zwarte peper en wat (grofgemalen) zout. Schenk de bonen in tomatensaus in een schaal. Verdeel de pesto en de feta erover. Serveer er krokant geroosterd brood bij.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)