Kookvideo: Toscaanse Fagioli all’uccelletto met feta en pesto
Eenvoudig
Advertentie
Bereiding
1. Was de witte bonen en week ze 8-12 uur in ruim koud water. Slim om dit dus ‘s ochtends al te doen.
2. Giet de bonen af en doe ze in een ruime kookpan. Giet er zoveel vers water bij dat de bonen ca. 1 cm onderstaan. Voeg wat zout toe en breng de bonen aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur laag en kook de bonen rustig in 50-60 minuten beetgaar. Giet de bonen af en laat ze uitlekken.
3. Fruit de knoflook in wat olie, zorg dat de knoflook niet bruin kleurt. Blus af met de tomatenpassata, voeg de snoeptomaatjes toe en breng rustig aan de kook. Voeg de uitgelekte bonen toe en gaar ze in de tomatensaus nog ca. 15 minuten tot ze heerlijk zacht zijn maar nog net niet uit elkaar vallen (voorzichtig roeren!).
4. Breng de bonen op smaak met versgemalen zwarte peper en wat (grofgemalen) zout. Schenk de bonen in tomatensaus in een schaal. Verdeel de pesto en de feta erover. Serveer er krokant geroosterd brood bij.