Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Fabrizio’s ‘nduja

Traditionele ‘nduja

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe het gemalen vlees in een ruime kom en verdeel hierover het zout en de specerijen.

  2. Nu komt het leuke gedeelte: het kneden! Als je een gevoelige huid hebt, kun je dit het beste doen met handschoentjes. De peper kan namelijk een beetje gaan irriteren.

  3. Kneed het mengsel goed door als een deegbal. Dit is niet alleen belangrijk om het zout en de specerijen eerlijk te verdelen, maar zorgt ook voor de binding van de worst.

  4. Verdeel het worstdeeg over de potjes, sluit ze goed af en laat ze twee dagen rusten in de koelkast. Bewaar de zelfgemaakte ‘nduja daarna tot een maand in de koelkast.

Receptuur: Jeroen Cappendijk Fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)